کیک اسفنجی

مواد لازم:

  • آرد قنادی: 300 گرم معادل 2 پیمانه
  • پودر قند: 300 گرم معادل 2 پیمانه سرخالی
  • تخم مرغ خنک: 6 تا
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری سرصاف
  • نمک: نوک قاشق چایخوری
  • وانیل: نوک قاشق چایخوری
  • آب جوش: نصف پیمانه

طرز تهیه:

بهترین آردی که دارین رو همیشه برای کیک استفاده کنین..من خودم آرد رو از بهترین فروشگاه لوازم قنادی اینجا به صورت کیلویی می خرم و خیلی هم راضیم...پس آرد مرغوب استفاده کنین

اگه مثل من پودر قند ندارین، شکر رو آسیاب کنین و بعد هم الک کنین

فر رو روی 140 درجه سانتی گراد روشن می کنیم (در انتها درباره دمای فر توضیح دادم..صبور باشین!!)..کف قالب رو کاغذ روغنی میندازیم .. فقط زاویه بین کف قالب و دیواره را تا ارتفاع یک سانتی متر..با روغن مایع چرب می کنیم...توی شکل نشون دادم

آرد و نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط و سه بار الک کردم

تخم مرغ های خنکمون رو زرده و سفیده شو جدا می کنیم ... (پس لازم نیست مثه کیک های دیگه از قبل دربیاریم تا همدمای محیط بشن..باید خنک باشن)..سفیده ها رو با همزن می زنیم..با دور متوسط ...سفید که شد نصف پودر قند رو می ریزیم توش و بازم می زنیم تا فرم بگیره و از ظرف نریزه و میذاریم کنار یا توی یخچال

زرده ها و وانیل رو با بقیه پودر قند مخلوط می کنم و کمی با همزن می زنیم ... آب جوش رو سریع می ریزیم و هم می زنیم همزمان تا زرده پخته نشه... سرعت عمل داشته باشین! هم زدن زرده ها بعد از ریختن آب باید زیاد باشه تا جایی که کرم و کشدار بشه و از حالت روون در بیاد

خب دیگه همزن رو می ذاریم کنار و سفیده رو آروم و با لیسک به زرده اضافه می کنیم و دورانی هم می زنیم تا به خوردش بره ...بعدم مخلوط آرد رو کم کم اضافه می کنم و بازم دورانی با لیسک مواد رو یکنواخت می کنیم...نکته مهم در هم زدن توی این مرحله، اینه که باید با لیسک مواد رو فولد کنیم یعنی هم نزنیم...بلکه از یک سمت به سمت دیگه تا کنیم (بهتره که سفیده و آرد رو به تناوب مخلوط کنیم)

توی قالب می ریزیم ... ببینین دو سوم قالب خالیه..این کیک پفش عالیه پس درنظر بگیریم...مایه این کیک برای قالب من زیاد بود.. چون قالبم ارتفاعش کم بود..واسه همین بقیه شو توی قالب کوچیک لوف که داشتم ریختم

قالب رو توی فر می ذاریم و چیزی حدود 40 تا 50 دقیقه زمان می دیم بهش تا بپزه...بازم خودتون چک کنین البته ... بعد از اینکه با خلال دندون چک کردیم و از پختش مطمئن شدیم در میاریم و اجازه می دیم خنک بشه..کمربند دور قالب رو باز کردم

بازم می ذاریم خنک بشه..بعد یه ظرف روش گذاشتم و سر و تهش کردم !

حالا کف قالب و کاغذ رو آروم برمی داریم

 

منبع: http://hanichef.blogfa.com/post-339.aspx

/ 2 نظر / 24 بازدید
کوه استوار

سلام تبریک بابت وب خوبتون. امیدوارم که حسابی هم فعالیت کنید تا از تجربه هاتون بهره ببریم.[گل]

کوه استوار

در ضمن الهام جون، لینک شدید با عنوان لذت آشپزی...